MALZEMELER:
1 su b.ince bulgur1 su b.kırmızı mercimek1 çorba k.biber salçası1 soğan1 limon1 tutam maydonoz2 sap taze soğankıvırcıkzeytinyağıtuz,karabiberkimyon
HAZIRLANIŞI:mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b. su ile lapa oluncaya kadar pişirilir.mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b. ince bulgur konulupşişmeye bırakılır.kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir.bu sırada soğan ve maydanoz doğranır. salça ve soğan kavrulur.şişenmercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerekkarıştırılır.tuzu ve baharatı ayarlanır. köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıklaservis edilir.
2 Mart 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder